Животът, и най-вече работата на съвременния човек са така обвързани с

...
Животът, и най-вече работата на съвременния човек са така обвързани с
Коментари Харесай

Да останем бодри без кофеин

Животът, и най-много работата на актуалния човек са по този начин обвързани с бързане и пртоварване, че неизменно всеки от нас прибягва до кафе, енергийни питиета или чайове.

Но допустимо ли е да запазим пресен и жизнен разум и без да прибягваме до кофеина? Разбира се. Кофеинът в действителност не ни ободрява, а попречва чувството за отмалялост. Ние просто можем да помогнем на тялото си да отпочине бързо и да се възвърне с няколко лесни стъпки, препоръчани от Science Alert.

Откъснете очи от екрана

Днес мнозина от нас са изложени на риск от по този начин наречения синдром на компютърно виждане - изключително тези, които работят в офис. Времето прекарано във взиране в екрана на компютъра предизвиква раздразнение и напрежение на очите, сухота, замъглено или двойно виждане, главоболие и болки в раменете  и шията.

За да предодвратим всичко това, би трябвало да си подсещаме да отместваме по-често взор от компютъра. Да санем и погледнем през прозореца за няколко минути, да затворим очи, да се откъснем от бюрото. Не пречи да вършим това през час. Нищо янма да загубим, а единствено ще си помогнем.

Да закусваме здравословно

Както неналичието на добра храан, по този начин и преяждането могат да ни накарат да се почувстваме изтощени и омаломощени. Хапването небрежно и най-много закусването с кафе, единствено ще навреди на организма ни и ще докара до кратковременно и лъжличо възприятие на жизненост.

Богатите на протеини, фибри и желязо закуски, в действителност ще ни ободрят. Яйцата, спанакът, морковите, хумусът са едно положително начало на деня.

Да пием повече вода

Дехидратацията е голяма енергична ламя. Тя може да аргументи отмалялост, комплициране, сърцетуптене и даже пристъп. Загубата на даже единствено 1-2% от водата в тялото са свързани с отмалялост и комплициране.

Водата, като се изключи че подкрепя смазването на ставите, отвеждането на нездравословните субстанции от организма, също по този начин оказва помощ за превозването на питателните субстанции като О2 и въглехидрати до разнообразни елементи на тялото, в това число мозъка.

Да поизлезем

Понякога една разходка на слънце е всичко от което се нуждаем, с цел да отпочинем и да се заредим с сила. Излагането на естествена слънчева светлина изостря вниманието и бдителността ни. Тя също така задейства хипоталамуса , който управлява циркадните ни ритми на тялото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР